Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nakon što je Krizni štab FBiH donio odluku o online nastavi jasno je: Krivić je odgovoran za širenje zaraze u Sarajevu

Nakon što je Krizni štab FBiH donio odluku o online nastavi jasno je: Krivić je odgovoran za širenje zaraze u Sarajevu

Krizni štab Federacije BiH je donio odluku da se nastava u osnovnim i srednjim školama izvodi online! Time je, konačno, ukinuta maloumna odluka ministara poput Anisa Krivića i Spahije Kozlića, koji su djecu, nastavnike i roditelje, zarad ispunjenja naloga iz političkih centara moći, izlagali opsnosti od zaraze. Nije li time ispunjen uslov da se preispita svaka vrsta odgovornosti nesavjesnih i nekompetentnih ministara?
Naravno da jeste! Gora od svega, ali potpuno ilustrativna, bila je izjava međeđeg parizer-ministra Anisa Krivića da oko 40 oboljelih učenika nije cifra koja treba zabrinjavati! Drugim riječima, anticivilizacijska ministarska pojava je poručila: žrtava mora biti, tako da desetine zaražene djece nisu ništa u odnosu na njegove “strateške maloumne odluke“. Za Krivića ugrožavanje zdravlja učenika, nije razlog za zabrinutost. Otvoreno pitamo gospodina parizer-ministra: koliko bi to učenika trebalo biti zaraženo da bi on priznao maloumnost svoje odluke? Očito, kao kadru SBB, žrtvovanje građana je normalna stvar.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …