Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Podžić kratko, ali glupo

Podžić kratko, ali glupo

Sifet Podžić se rijetko oglašava u javnosti, ali kada se oglasi pokaže kako je VM izgleda sastavljano po principu gluposti. Govoreći o situaciji sa migrantima, Podžić je, kratko, ali glupo rekao: “Mislim da s tim ljudima treba razgovarati, da im treba objasniti realnu situaciju na terenu… Evropska unija je jako mnogo dala Hrvatskoj da blokira svoju granicu i trenutno Hrvatska ima najsavremeniju opremu u Evropi za blokiranje granice. Prema tome, tim ljudima treba otvoriti oči!“ Umjesto da se bavi načinima sprečavanja ulaska u BiH, Podžić bi migrantima da otvara oči???!!!
Od svih bh dužnosnika, samo je Ankica Gudeljević u protekloj i ovoj godini iskazala više gluposti na manje medijskog prostora! Podžić bi da bude prosvjetiteljski ministar odbrane i da, umjesto  preventivnih i represivnih sredstava vojske, koristi “otvaranje očiju“ kao odbrambeni mehanizam od najezde migranata. Svaka mu čast, ponovo je pokazao da umije biti misaono plitak, ali duboko glup!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …