Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Etničkim principom nije moguće izabrati ni selektora nogometne reprezentacije

Etničkim principom nije moguće izabrati ni selektora nogometne reprezentacije

Nogometni savez (NS) već mjesecima ne može da izabere selektora nogometne reprezentacije. Razlog tome je, nesumnjivo, biranje selektora po etničkom principu. Po ko zna koji put se pokazuje da etnički princip ne može biti relevantan za bilo šta! Život se ne živi u etničkim granicama, pa prema njima ne može biti ni krojen.
Portal Ekran.ba već odavno ne prati dešavanja u sportu, posebno u nogometu. Politička paraliziranost sporta u etničkim okovima pokazuje se kroz katastrofalne rezultate, koji su daleko ispod onoga što ostvaruju naši susjedi. Kada je Duško Bajević postavljen za selektora reprezentacije, Ekran.ba je jedini najavio da će to biti neuspješan angažman, uprkos tome što se radi o nesporno vrhunskom nogometnom stručnjaku. Na žalost, ponovo smo bili u pravu. Okovan etničkim politikama, nogomet, kao i sve drugo, nema nikakvih šansi za uspjeh u BiH. Zato neuspjeh u izboru selektora nije nikakva novost, još manje iznenađenje. Baš kao što naredni neuspjesi bh sporta ne treba nikoga da čude!

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Powered by keepvid themefull earn money