Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / U SDA se nastavljaju stari sukobi: Skaka meta kritike KO

U SDA se nastavljaju stari sukobi: Skaka meta kritike KO

Abdulah Skaka, civilizacijski nedopustivi gradonačelnik Sarajeva, meta je kritike KO SDA Sarajevo. Njemu se zamjera jer na proteklim izborima nije preuzeo odgovornost i kao predsjednik OO Stari Grad, nije bio kandidat za načelničku poziciju. U takvoj unutarstranačkoj kritici nema ništa sporno, niti zanimljivo.
Međutim, kada se zna da je Skaka kandidat dvojice tetića Denisa Zvizdića i Aljoše Čampare za poziciju gradonačelnika u novom mandatu, onda sve postaje jasnije. Prema pouzdanim izvorima portala Ekran.ba, Zvizdić i Čampara rade na tome da Skaka bude jedan od kandidata za gradonačelničku poziciju. Na taj način bi pokvarili planove SDA da, uprkos lošem izbornom rezultatu, postave svog kandidata za gradonačelnika. Kada se ima u vidu da je Bogić Bogičević, kao kandidat SDP već najavio da će se kandidirati jedino ako ima podršku dvije trećine članova GV Sarajevo, što je vrlo teško u datim okonostima, onda je Skakina kandidatura postala ozbiljna stavka u sarajevskim političkim dešavanjima.
Zato su kritike Skakinog stranačkog angažmana u stvari poruke poslate Zvizdiću, koji sa tetićem, isključivo u vlastitom interesu, želi pokvariti planove Izetbegovića. Ove kombinatorike samo pokazuju da tetići u svom političkom djelovanju nisu vođeni niti jednom političkom idejom, nego isključivo interesima i ostvarivanjem dominacije u SDA. Kako sada stvari stoje, bez obzira na podršku iz NiP, tetići su gubitnici u ovoj borbi.

About Ekran

Check Also

aukus-1631760811

Novi sigurnosni pakt na indopacifiku

Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Australija sklopile su u srijedu navečer trostrani vojno-sigurnosni pakt nazvan …

Powered by keepvid themefull earn money