Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Akademija koju su režimski i paraobavještajni mediji željeli učiniti “nevidljivom“!

Akademija koju su režimski i paraobavještajni mediji željeli učiniti “nevidljivom“!

Suradnici portala Ekran.ba su prisustvovali Akademiji Filozofskog društva Theoria koja je organizirana u povodu deset godina od održavanja najvećeg znanstvenog događaja u BiH – XXVIII Internacionalnog Hegelovog kongresa. Prisutni su imali priliku čuti pojedinosti o održavanju najvećeg znanstvenog skupa u povijesti BiH, ali i dobiti informacije o tome kakve su opstrukcije postojale u nastojanju da Kongres nikada ne bude održan ili, kada je već održan, da bude zaboravljen. Oni koji su tada radili protiv Kongresa, danas su prepoznati kao otvoreni protivnici državnosti Bosne i Hercegovine. Režimski i paraobavještajni mediji su ignorirali ovaj događaj koji se desio na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 15. 2. 2021. u 12,00 sati, ali je neizbrisivi trag u formi video zapisa sa konferencije ostao i možete ga pogledati na … https://youtu.be/C36K3l7G4ws

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …