Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Potvrđeni nelegalni ministri u Vladi KS!

Potvrđeni nelegalni ministri u Vladi KS!

Skupština Kantona Sarajevo sinoć je na sjednici potvrdila imenovanje tri ministra u Vladi KS, i to: Melike Husić-Mehmedović kao ministrice nauke, visokog obrazovanja i mladih, Naide Hota-Muminović kao ministrice za odgoj i obrazovanje i Envera Hadžiahmetovića kao ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. Potvrđivanju imenovanja navedenih ministara prethodio je zahtjev premijera Kantona Sarajevo Edina Forte kojim se tražio da Skupština provede proceduru i potvrdi spomenute ministre obzirom na, kako je naznačeno u zahtjevu, nejasan statusa imenovanih ministara, zbog presude Ustavnog suda FBiH kojom su Izmjene i dopune Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija proglašene neustavnim, a na osnovu kojeg su tada imenovani ovi ministri, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Istovremeno, ovim je potvrđeno i to da su navedeni ministri do sada, čak i u opciji Forte i njegovog shvatanja prava, radili nelegalno i da snose odgovornost za takav rad. Očekuje se da će SDA ponovo podnijeti apelaciju Ustavnom sudu FBiH, kao i krivične prijave protiv nelegalnih ministara. Fortina vlada se na ovaj način ponovo legitimirala kao skupina diletanata, što građani Sarajeva svakodnevno mogu osjetiti. Da nema Sebije Izetbegović, Vlada KS ne bi imala razloga čak ni da se oglašava u javnosti!

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Powered by keepvid themefull earn money