Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Bestidni populizam Damira Marjanovića

Bestidni populizam Damira Marjanovića

Bestidnost Damira Marjanovića i njegovo djelovanje protiv BiH su spojeni u njegovim populističkim predstavama. Ovaj znanstveni cirkusant i politički diverzant svako malo izađe sa nekom populističkom akcijom, koja bi mogla biti “mila“ onom glasačkom tijelu na koje on računa sa svojim “fancy“ naočalama i glupim pojavama. Tako je i ovoga puta Marjanović izašao sa inicijativom za koju zna da ne može proći. On je preko društvenih mreža predložio da se smanje primanja zastupnika u KS i Federalnom parlamentu, kako bi se smanjile školarine studentima u KS, naravno isključivo na Univerzitetu u Sarajevu! Svjestan da je njegova inicijativa besmislena, ako ni zbog čega drugog ono zbog toga što je glupo da se stranke u Federaciji, koje dolaze iz različitih kantona, odriču primanja da bi pomogli studentima jednog univerziteta u jednom kantonu, ali je baš zato i predlaže.
Umjesto populističkih prijedloga za one koji nisu u stanju sabrati dva i dva, Marjanović bi javnosti trebao objasniti kako je zaposlio suprugu, odakle mu primanje preko 20 000 KM mjesečno, zašto on, kada je već toliko humani političar, iz svoje firme koja posluje i zahvaljujući njegovom političkom uticaju, ne stipendira studente, zašto nema autorske radove, nego isključivo istraživačke priloge koji često imaju više  autora nego stranica sa kojim je postao profesor… Mnogo toga bi Marjanović trebao objasniti, ai da to ne bi činio, on nudi kukavičja jaja.
Sve se to dešava u vrijeme kada pokušava proturiti doslovno antidržavni Zakon o VO preko svoje marionete Melike Husić-Mehmedović, kojim uništava Univerzitet u Sarajevu, isti onaj univerzitet za čije se studente Marjanović lažno zalaže! Marjanovićev populizam je u skladu sa njegovim djelovanjem protiv bh društva i u funkciji štete koju, uz podršku paraobavještajnih medija, ovaj znanstveni cirkusant nanosi državi BiH! Nema sumnje da oni koji su spremni podržati njegov populizam i glupe prijedloge koje izbacuje u javnost, ili treba da se zapitaju o svojim sposobnostima rasuđivanja, ili i sami pripadaju Marjanovićevoj sviti političkih i društvenih diverzanata i klovnova, kakav je i on sam.

About Ekran

Check Also

forto

Bezgranična nesposobnost Fortine vlade: obustavljeno revakcinisanje!

Revakcinisanja neće biti do daljnjeg! Odnosno, do dolaska vakcina, a kada će vakcine doći, nije …

Powered by keepvid themefull earn money