Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / “Trojka“ svakim danom gubi povjerenje građana

“Trojka“ svakim danom gubi povjerenje građana

Brojne afere Fortine Vlade KS, od kojih je najveća tek otvorena sa objavljivanjem Prednacrta Zakona o visokom obrazovanju, svakim danom utiču na gubljenje povjerenja u “trojku“, odnosno vlast u Sarajevu. Nakon informacija da je Davor Čičić, ministar finansija KS, u stvari samo fiktivno član SDP BiH, a stvarno jedan od HDZ bojovnika na zadatku u Vladi KS, postalo je jasno i zašto sve isplate prema građanima, koje moraju proći Trezor, nedopustivo kasne. Čičić se svojski trudi da unese što više pometnje i nezadovoljstva građana, ispunjavajući time interese HDZ za nestabilnom situacijom u KS.
Na drugoj strani Admir Katica se potpuno izgubio i utopio u dietantizam Fortinih ministara i dopustio da Sarajevo nastavi da nosi epitet Divljeg Zapada. O Harisu Vraniću, ministru zdravlja je nepotrebno i govoriti, o njemu govore svakodnevne afere sa vakcinisanjem i zdravstvenim sistemom. Ipak, sve ih je nadmašila ministrica Melika Husić-Mehmedović, koja je svojom nekompetentnošću i izvršavanjem zadataka dobijenih od Damira Marjanovića Univerzitet u Sarajevu dovela do toga da će se morati podići sve zdrave snage kako bi ova institucija bila spašena.
Na žalost, potvrdila su se naša predviđanja da će građani Sarajeva ubrzo zažaliti što glavnim gradom BiH vlada “trojka“. Nekompetentnost, nesposobnost, neznanje, ali i služenje interesima susjednih zemalja, odlika je ove vlasti. Portal Ekran.ba će u narednim danima donijeti nove informacije o stanju u obrazovanju, koje pokazuje da u sarajevskoj vlasti postoje uticajni pojedinci koji svjesno obezglavljuju bh društvo.

About Ekran

Check Also

forto

Bezgranična nesposobnost Fortine vlade: obustavljeno revakcinisanje!

Revakcinisanja neće biti do daljnjeg! Odnosno, do dolaska vakcina, a kada će vakcine doći, nije …

Powered by keepvid themefull earn money