Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Evo materijalnih razloga da paraministrica Husić-Mehmedović sluša naloge iz Zagreba

Evo materijalnih razloga da paraministrica Husić-Mehmedović sluša naloge iz Zagreba

Imovinski kartoni članova Vlade KS ostavljaju mnogo prostora da se pitamo odakle toliko bogatstvo pojedinih ministara i premijera Edina Forte. Oni se, očigledno, lažno predstavljaju kao osobe koje imaju razumijevanje za socijalne porbleme građana. U stvarnosti, njih ti problemi uopće ne zanimaju, jer sami žive daleko iznad standarda Sarajlija.
Najbogatija među ministrima Vlade KS je zasigurno ministrica za nauku i visoko obrazovanje i mlade KS Melika Husić-MehmedovićHusić-Mehmedović ima primanja u iznosu od 78.000 KM (?!). Suvlasnica je naslijeđenog stana u Živogošću u Hrvatskoj, a vlasnica je stana u italijanskom gradu Trst, kao i u Sarajevu stana kupljenog preko kredita. Husić-Mehmedović također posjeduje i naslijeđenu kuću u Sarajevu. Ukupna vrijednost njene nepokretne imovine iznosi 780.000. Od pokretne imovine ministrica posjeduje automobil u vrijednosti od 30.000 KM. Također je suvlasnica Nezavisne novinske agencije “ONASA”. Njena majka Rejhana posjeduje putnički automobil čija je pretpostavljena vrijednost 20.000 KM, te je zajedno sa kćerkom Melikom suvlasnica stana u Hrvatskoj. Muž ministrice Edin Mehmedović ima godišnja primanja u iznosu od 20.000 KM. Posjeduje naslijeđenu vikendicu u Brčkom čija je vrijednost 50.000 KM, te je većinski vlasnik firme “Teutonia Alpacas”.
Očigledno je da ministrica Husić-Mehmedović, sa imovinom u Hrvatskoj i Italiji, ima dobre razloge da, vodeći računa o materijalnim interesima, sluša naloge iz Zagreba. Prednacrt Zakona o VO to i dokazuje! Odakle paraministrici primanja koja na mjesečnom nivou premašuju 6000 KM, ne znamo, ali je očigledno da oko nje i njenih poslova ništa nije čisto!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …