Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Evo novih dokaza da je SBB kriminalna organizacija?

Evo novih dokaza da je SBB kriminalna organizacija?

Tokom akcije “Kolonija” i privođenja inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove te pretresa njihovih radnih prostorija i stanova, kako navodi portal “Istraga” na svom Twitter nalogu, kod jedne od inspektorica pronađena je i droga. Riječ je o Edini Busuladžić, kod koje je u novčaniku pronađena kesica sa znatnom količinom droge “spid”.

Nakon njenog hapšenja, procurile su informacije da je inspektorica Busuladžić već imala problema sa zakonom, i to prije dvije godine, kada su nju i kolegu inspektora Edvina Brkića uhapsili policajci u Ključu nakon što je otkriveno da inspektori uzimaju po 200 KM mita od vlasnika ugostiteljskih objekata u tom gradu. Edina Busuladžić je, prije nego što je postala federalna inspektorica, bila zaposlena kao pravnica u “Avazu” d.o.o. Kako je postala inspektorica sa ovakvim “navikama“ i “poslovima“ sa policijom, neka čitaoci sami zaključe.

Pored nje, jutros je uhapšen i inspektor Mirza Ademaj, sin bivše ministrice zdravlja Kantona Sarajevo Zilhe Ademaj (SBB), kao i inspektorica Alzira Hota. Nije li previše bivših i sadašnjih članova SBB u ovoj akciji, da se ne bi moglo zaključiti da je SBB stjecište kriminalaca, kriminalna organizacija?

About Ekran

Check Also

Režim “trojke” je rigidniji od režima SDA!

Danas u Sarajevu, pod režimom “trojke”, ima mnogo manje tolerancije nego je bilo u vrijeme …