Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Husić-Mehmedović sprema fingiranu javnu raspravu

Husić-Mehmedović sprema fingiranu javnu raspravu

Nakon usvajanja Nacrta Zakona o VO, bestidna ministrica Melika Husić-Mehmedović najavljuje javnu raspravu. “Javna rasprava planirana je na drugačiji način, u saradnji sa Institutom za društvena istraživanja Fakulteta političkih nauka Univerziteta Sarajevo. Cilj nam je organizovati transparentne tematske debate, raspravu između svih zainteresovanih aktera o pet ključnih tema. Javnost će o terminima i sadržajima debata biti blagovremeno informisana i nadamo se učestvovati u njima, jer nam je cilj da čujemo različita mišljenja i napravimo najbolji zakon koji je moguć“, najavila je danas ministrica Husić-Mehmedović. Na osnovu onoga što je nama poznato, paraministrica Husić-Mehmedović bestidno laže! Ona upravo izbegava svaku raspravu sa onima koji misle drugačije i zakonski obaveznu javnu raspravu ima namjeru samo formalno provesti. Već sada se zna da neće biti usvojeno ništa od onoga što je istaknuto kao pogubno po visoko obrazovanje u Sarajevu.
Otvorene laži Husić-Mehmedović ispaljuje tolikom brzinom da je to teško i pratiti. Primjera radi, u istoj izjavi u kojoj najavljuje zakon, ona se hvali kako je ovo prvi put da akademska zajednica (?!) donosi zakonska rješenja. Koliko laže Husić-Mehmedović najbolje se vidi iz toga što iz iste te “akademske zajednice“ stižu neslaganja na koja se ona i ne osvrće. Ono što ona naziva “glasom akademske zajednice“ jeste u stvari njena privatna komisija, sastavljena od onih koji su bili spremni realizirati naloge koja paraministrica mora da provede po direktivama koje joj donosi njen mentor Damir Marjanović.
Od Husić-Mehmedović zaista ne treba očekivati ništa do pravljenje farse od zakonskih rješenja, koja će biti ispunjena rafalnim lažima i falsificiranjima. Ostaje da se vidi kako će se stvari odvijati sa novom apelacijom Ustavnom sudu FBiH, koji bi ukidanjem ministrice mogao spasiti visoko obrazovanje u KS, ali i u BiH. Za mnoge istaknute članove akademske zajednice koje smo kontaktirali, nema sumnje da je Nacrt Zakona o VO akt koji će proizvesti dalekosežnu društvenu štetu. Portal Ekran.ba taj Nacrt jednostavno zove – antidržavnim aktom!

About Ekran

Check Also

aukus-1631760811

Novi sigurnosni pakt na indopacifiku

Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Australija sklopile su u srijedu navečer trostrani vojno-sigurnosni pakt nazvan …

Powered by keepvid themefull earn money