Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Režimski i paraobavještajni mediji ovo ne smiju objaviti: Sindikat UNSA…

Režimski i paraobavještajni mediji ovo ne smiju objaviti: Sindikat UNSA…

Otvoreno se stavljajući na stranu antidržavnih aktivnosti Vlade KS, režimski i paraobavještajni mediji se ne usuđuju objaviti informaciju da je Sindikat UNSA odbio dati suglasnost na nastavak procedure izrade novog Zakona o VO! Naime, sindikalne organizacije Medicinskog i Filozofskog fakulteta, su odbile sudjelovati u daljoj proceduri zbog izrazito negativnih odrednica Prednacrta Zakona o VO. Prema zakonskim normama, sada bi dalja procedura morala biti obustavljena.
Međutim, kako Vlada KS sve radi suprotno zakonskim propisima, tako će i nastaviti sa “guranjem“ novog Zakona o VO. Oni će naći neku glupavu ispriku kojom će pravdati nastavak nezakonitog djelovanja i ići prema donošenju zakonskih odredbi koje od BiH trebaju napraviti puku geografsku činjenicu i ukinuti društvenu i humanističku misao koja od naše zemlje čini državu! Činjenica da se druge sindikalne organizacije nisu oštrije protivile, mada su podnosile primjedbe, samo govori do koje je mjere UNSA u svojim upravljačkim institucijama politički premrežen. Možda se to najbolje vidi na primjeru Fakulteta političkih nauka.
Sindikalist Medicinskog i Filozofskog fakulteta su, nasuprot njima, slijedeći stavove 90% njihovih profesora, odbili potpisati podršku nastavku procedure i izrazili negodovanje zbog pritisaka koji se vrše u postupku izjašnjavanja o Zakonu o VO. Oni su rekli da će konkretne stavove iznijeti nakon što Vijeća njihovih fakulteta zauzmu stav i usuglase konačne primjedbe na Prednacrt Zakona o VO. Međutim, već sada je jasno da je sve u vezi sa radom paraministrice Melike Husić-Mehmedović nezakonito i suprotno interesima društva.
Prije svega, očigledno je da paraministrica, uz podršku svog mentora paragenetičara Damira Marjanovića, radi na ukidanju društvene i humanističke misli u BiH! Pored toga, ona od UNSA pravi centraliziranu nedemokratsku instituciju doslovno u rukama članova Senata otuđenih od svoje akademske i radno-pravne baze. Činjenica da je Melika Husić-Mehmedović, formirajući svoju komisiju, po vlastitom nahođenju odabranih članova, praktično zakonske prijedloge donijela bez ikakve konsultacije sa akademskom zajednicom (ma šta to bilo), govori u prilog tome da je ona u stvari samo izvršilac radova zacrtanih izva granica BiH. Najbolje to pokazuju uvjati za izbor profesora, za koje ne postoji infrastruktura u BiH i radi čega će profesori UNSA praktično biti birani u Zagrebu i Beogradu. Tako znanstvei cirkusanti kao što su Husić-Mehmedović i Marjanović navlače ludačku košulju akademskoj zajednici u Sarajevu i definitivno uništavaju društvenu i humanističu misao u BIH.
Veoma je interesantno da se SDA ne oglašava u pogledu Prednacrta Zakona o VO, niti se njeni režimski mediji osvrću na ovaj antidržavni akt. Prema informacijama portala Ekran.ba, to je zato jer klerikalnom dijelu ove stranke odgovara ukidanje društvene i humanističke misli i postuliranje religije kao jedinog načina viđenja stvarnosti. Pasivan odnos SDA time je u potpunosti objašnjen, jer upravo sa Prednacrtom imaju priliku pokazati destruktivnost Vlade KS na čelu sa Edinom Fortom. Oni međutim, prepuštaju Forti i njegovim alibabama da obave prljavi posao za njih, nemajući svijesti o društvenoj krizi koja iza toga neumitno slijedi, a koja je u potpunosti u interesu neprijateljima države BiH!
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Powered by keepvid themefull earn money