Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Objavljujemo prije svih šta stoji iza Fortine izjave o “sakrivenim firmama“ i zašto se skandalozni premijer više ne oglašava u povodu toga!

Objavljujemo prije svih šta stoji iza Fortine izjave o “sakrivenim firmama“ i zašto se skandalozni premijer više ne oglašava u povodu toga!

Nedavna izjava skandaloznog premijera Edina Forte da su otkrivene “firme koje su sakrivene“ i preko kojih su se iznajmljivali prostori i krali veliki iznosi novca, pobudila je veliku pažnju. Forto je, skandalozan kao što je uvijek, odbio prilikom davanja ove izjave da kaže o kome se radi, nabacujući, međutim, da oni koji su sakrivali firmu sada još traže i dodatni novac iz budžeta kao pomoć zbog lošeg poslovanja. Premijer dugog jezika i kratke pameti je najavio skoru press konferenciju, na kojoj će reči o kojoj se firmi radi i ko je sudjelovao u svemu! Press konferencija do danas nije sazvana, tako je javnosti ostalo nepoznato o čemu se radi.
Portal Ekran.ba, međutim, saznaje da je najvjerovatnije u pitanju JU Studentski centar. Ranije rukovodstvo ove JU je, sakrivajući pravne procedure i zadržavajući stari dio studentskog doma u Nedžarićima bez knjiženja, praktično u izvanpravnom prostoru nastavilo iznajmljivati ovu zgradu. Naime, ona je bila predviđena za Vladu FBiH, odnosno prodaju ovoj državnoj instituciji, ali je taj dogovor u posljednji momenat propao i zgradom je nastavio upravljati Studentski centar. Međutim, kako zgrada nije bila uknjižena u vlasništvo, praktično je iznajmljivana “na crno“ i ovo poslovanje nije bilo legalno. Gdje je novac od iznajmljivanja išao, treba se tek utvrditi, ali to što još nije utvrđeno gdje je novac završio, nije razlog šutnje skandaloznog premijera Forte!
Razlog Fortine šutnje je to što je u tim mutnim poslovima jednu od glavnih uloga, prema saznanjima koja smo dobili od naših izvora i JU SC, igrao Fortin zet Ahmed Mulaibrahimović. Forto je Mulaibrahimovića imao namjeru “prijekim putem“ postaviti i za direktora SC, ali je u posljednji momenat, pod pritiskom javnosti, privremeno odustao od toga. Premijer dugog jezika i kratke pameti se “zaletio“, “ponijela ga pjesma“ kada je govorio o “sakrivenim firmama“ i rekao je više nego što je trebalo! Nakon što je saznao da je jedan od važnih faktora u toj igri “sakrivenih firmi“ bio i njegov zet (inače kadar SBB), Plitkoumni Forto je zanijemio!
Zato sada nema press konferencije i nema niti jedne informacije o “sakrivenoj firmi“! Forto je još jednom pokazao da je način rada “trojke“ identičan onome što je radila SDA, s tom  razlikom što je nova vlast neuporedivo agresivnija i destruktivnija od stare. Tako je priča o “sakrivenim firmama“ postala još jedna smijurija u  režiji “trojke“ i dokaz da Forto i njegove “alibabe“ nisu u stanju voditi KS.
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Powered by keepvid themefull earn money