Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Odbačene monstruozne prijave Sanje Vlaisavljević protiv Samira Arnautovića

Odbačene monstruozne prijave Sanje Vlaisavljević protiv Samira Arnautovića

Godinama je Sanja Vlaisavljević, uz svu moguću i očekivanu podršku supruga Uge, vodila monstruoznu kampanju protiv profesora Samira Arnautovića. Motivi za ovu kampanju su višestruki i kreću se od zavisti njenog supruga, preko osobnih razoga do političkih ciljeva i interesa. U svakom pogledu kampanja Sanje Vlaisavljević je bila beskrupulozna i do krajnjih granica prljava. Kampanja se zasnivala na podmetanjima, konstrukcijama, izmišljanjima i medijskim manipulacijama, a u konačnici je rezultirala prijavom koju je, nesumnjivo, Sanja Vlaisavljević podnijela Tužilaštvu BiH. U prijavi se profesor Arnautović optužuje za sve i svašta, od izmišljenih plagijata do dobijanja stana koji nikada nije dobio, o čemu je osobno, uz veliko zadovoljstvo, u Tužilaštvu BiH svjedočila i sama Vlaisavljević.
Naravno, kako iza njenih besmislica i podvala nije stajalo ništa, Tužilaštvo je, profesionalno postupajući, odbacilo prijavu, uz konstataciju da se radi o paušalnim navodima, koji ničim nisu dokazani, evidentirajući i to da su drugi saslušani svjedoci iznijeli potpuno suprotne navode! U Naredbi o neprovođenju istrage utvrđeno je da Vlaisavljević nema dokaze za svoje tvrdnje, što jasno govori o tome da njene bizarne optužbe nisu ništa drugo do monstruozne klevete. Tako je monstruozna konstrukcija Sanje Vlaisavljević doživjela potpuni krah.
Lažno prijavljivanje tužilaštvima krajnja je granica do koje je Vlaisavljević svoje klevetničke navode mogla da vodi! Nakon što su i zvanično odbačene njene konstrukcije i laži, nije li krajnje vrijeme da jedna ovakva osoba doživi i društvenu osudu? Činjenica da su nadležne institucije odbacile njene navode, nedvosmisleno ukazuje na to da je Sanja Vlaisavljević klevetnički, lažima, izmišljotinama i upravo monstruoznim konstrukcijama bacala svoje blato na jednog međunarodno priznatog znanstvenika u cilju nanošenja nepopravljive materijalne i nematerijalne štete. Kakva treba biti osoba da bi se tako nešto radilo? I kakav je to javni prostor u kojem ima mjesta za takve osobe? U kakvom to društvu živimo kada takve osobe imaju prostor u javnosti i mogućnost da obnašaju značajne funkcije?
Sanja Vlaisavljević odavno već nije samo ime i prezime jedne osobe. Nakon monstruoznih prijava i javnih objava, ona je odavno već simptom stanja u kojem se bh društvo nalazi. Portal Ekran.ba je u proteklim godinama iznio veliki broj informacija koje to nedvojbeno potvrđuju. Stoga se može zaključiti da oni koji nisu razumjeli te informacije, sasvim sigurno ne razumiju ni šizofrenu stvarnost u kojoj bh društvo živi.

About Ekran

Check Also

Lubenica po običaju – drsko i glupo!

Nermin Nikšić, popularni Lubenica, oktroirani premijer i predsjednik SDP BiH, pohvalio se da je razgovarao …