Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Slučaj Memić: potvrđena optužnica, Dalide Burzić nema u njoj!

Slučaj Memić: potvrđena optužnica, Dalide Burzić nema u njoj!

Sud BiH potvrdio je jutros optužnicu u predmetu Dženan Memić u kojem su optuženi Alisa Mutap, njen otac Zijad, policajci Hasan Dupovac i Josip Barić te Muamer Ožegović, uposlenik hotela “Crystal” na Ilidži. Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, prokomentirao je ovu vijest. “Dobili smo vijest da je optužnica potvrđena što pokazuje koliko Tužilaštvo i Sud BiH rade ozbiljno. Znači, optužnica je potvrđena za svih pet lica, Zijad Mutap, Alisa Mutap, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović. Samo bih na ovo dodao, fešta što je bila u Hadžićima, da ispušu balone porodica Mutap, bilo je slatko, ali je trajalo kratko, jer ne mogu slaviti, a Hasan Dupovac skriva pomagače. Dupovac je istragu vodio namjerno u pogrešnom smjeru i organizirali su tu grupu. Vidimo, grupa je napala na Dženana, grupa se udružila da to zataška, ali evo ima Sud koji je dao zadnje slovo”, izjavio je Muriz Memić.

Na sve ovo moramo da primijetimo da među optuženim nema Dalide Burzić, nekadašnje glavne tužiteljice KS, za koju je teško povjerovati da nije bila glavni igrač u vođenju istrage u pogrešnom pravcu. Interesantno je da to niko ne spominje, pa ni porodica Memić. Bez Dalide Burzić na optuženičkoj klupi, teško da ovaj slučaj može dobiti pravičan ishod.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …