Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nikšić prvi reagirao na prijedlog HDZ

Nikšić prvi reagirao na prijedlog HDZ

Nakon što je HDZ BiH izašao sa svojim prijedlogom izmjena izbornog zakonodavstva u BiH, prvi je reagirao Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH. “HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH je za SDP BiH neprihvatljiv jer je suprotan presudama Evropskog suda za ljudska prava i evropskoj demokratskoj praksi pošto se opet svodi na ‘brojanje krvnih zrnca’, antidemokratsku praksu etničkog ekskluziviteta, a uz to uvodi nove podjele, odnosno ad hoc treći entitet”, napisao je Nikšić na Facebooku. Nikšić je ukratko rekao ono što je ne samo neprihvatljivo, nego i civilizacijski nedopustivo, a nalazi se u HDZovom prijedlogu.
Prijedlog HDZ BiH nastavak je stalne prakse nacionalističkih politika da u BiH uspostave pravila i vrijednosti koje ne vrijede nigdje drugo. Tako bi na najefikasniji način bila uništena državnost BiH i uspostavljeni odnosi koji ne bi podržavali život kakav se živi u modernom svijetu. HDZ, naravno, nije jedina nacionalistička organizacija koja radi na realizaciji ovog projekta (zacrtanog i u Memorandumu 2 SANU), ali je u pogledu izbornog zakonodavstva u tome najotvorenije i najdalje otišla. Brojni su drugi primjeri subverzivnog napadanja BiH kroz maloumne društvene promjene i uspostavljanje vrijednosti koje nigdje ne vrijede, a najsvježiji se svakako onaj u KS, kada je Marjanović pokušao zakonskim rješenjima za visoko obrazovanje navuči ludačku košulju na UNSA i uništiti društvenu i humanističku misao u BiH.
Građani trebaju biti svjesni da ovakvi zakonski prijedlozi i “promjene” nisu ništa drugo do uništavanje budućnosti njihove djece. Zato na izborima, konačno, trebaju kazniti one koji u interesu centara moći izvan BiH, nastoje razgraditi našu državu.

About Ekran

Check Also

Lubenica po običaju – drsko i glupo!

Nermin Nikšić, popularni Lubenica, oktroirani premijer i predsjednik SDP BiH, pohvalio se da je razgovarao …