Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Počinje novo izdanje parade neukusa i malograđanštine!

Počinje novo izdanje parade neukusa i malograđanštine!

Sarajevo Jazz fest se neće održati, ali bez Sarajevo film festivala, izgleda, ne može biti ni Sarajeva. Neodržavanje Jazz festa nije bez povezanosti sa održavanjem SFF, jer novca nema dovoljno, sa SFF se mora održati! To znači, da treba uzeti novac od svih drugih kulturnih događaja i Miri Purivatri obezbijediti tradicionalni privatni party njegove porodice i bliskih prijatelja! To je istina o SFF!
Samo naivnim može biti nejasno zašto je “trojka“ podržala SFF! Kada se zna da je primitivizam, malograđanština i neukus nadstranačka pojava, onda se zna da i čuveni Elmedin Dino Konaković mora biti u tome. Gdje bi njegova supruga Dalia mogla izigravati svjetsku zvijezdu, da nema SFF? Kako bi Dino sebe mogao smatrati kulture vrijednom osobom da nema SFF i crvenog tepiha na kojem će njegova Dalia pokazati novu haljinu, koju će oko Nove godine na aukciji kupiti načelnik Općine Centar Srđan Mandić! Sve je, dakle povezano, a neukus, neznanje, malograđanština i primitivizam su nadstranački i u BiH dobro odomaćeni!
SFF će biti i prilika da lokalni vlastodršci okorjeli u provincijalizmu i zaostalosti, govore o tome da je “Sarajevo svjetski centar“ i slične gluposti! Sami će sebi stvoriti ambijent u kojem će sami sebi glumiti zvijezde i sve ono što nisu i nikada neće biti. Zato je SFF kao parada neukusa i malograđanštine prava slika Sarajeva, slika provincije zatvorene u sebe kojoj je dovoljan jedan crveni tepih da umisli da ima važnost svjetskog, ili barem evropskog centra! U stvarnosti, Sarajevo se guši u smeću, a njegova politička elita nije u stanju nabrojati ni pet filmova koji su nesumnjivo obilježili filmsku umjetnost!

About Ekran

Check Also

Besramna Sabina Ćudić želi zatvoriti oči građanima BiH!

Sabina Ćudić je osudila pozivanje na pripremu za odbranu BiH koje je došlo iz SBiH. …