Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Šta stoji iza Palmerove inicijative da se udovolji Čoviću?

Šta stoji iza Palmerove inicijative da se udovolji Čoviću?

Do koje mjere je bh diplomacija devastirana najbolje se vidi sada kada se odlučuje o stvarima važnim za državu. Matthew Palmer, američki diplomata sumnjivih namjera dolazi u BiH sa, po svemu sudeći, namjerom da podrži Dragana Čovića i Milorada Dodika, ali u BiH niko meritorno to ne može da kaže. Kako je moguće da jedan američki izaslanik dolazi u BiH da bi podržao rusku politiku, jer su Čović i Dodik otvoreni zagovarači ruskih političkih ciljeva?
Decenijama su diplomatska predstavništva služila samo za uhljebljavanje podobnih! Sada na naplatu dolazi takva politika, jer od diplomatske mreže očigledno nema nikakvih  signala šta Palmer uistinu želi. Naši diplomate, ako se uopće mogu tako zvati, nemaju pristup svjetskim centrima moći, a članovi Predsjedništva nisu dobrodošli ni u svim krajevima BiH, a o svjetskim političkim centrima se ne smije ni govoriti. Ipak, uprkos njima, nije li čudno da američki diplomata dolazi da podrži ruske interese u BiH?!
Godinama američke organizacije podržavaju razne proruske inicijative i udruge. Brojni su primjeri za to. Kada je portal Ekran.ba upozoravao na to, niko se nije osvrtao. Sada su svi iznenađeni američkom diplomatskom inicijativom koja, prema pričama onih koji su navodno upućeni, ide protiv države BiH! Kako je to moguće?! Da li je to posljedica višedecenijske panislamske opredijeljenosti “bošnjačke politike“? Da li sada dolazi na naplatu ono što je učinila pogubna i bezumna “bošnjačka politika“? Na ovo pitanje, kao i na mnoga druga, nema ozbiljnog odgovora.

About Ekran

Check Also

Besramna Sabina Ćudić želi zatvoriti oči građanima BiH!

Sabina Ćudić je osudila pozivanje na pripremu za odbranu BiH koje je došlo iz SBiH. …