Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zašto je Vladi KS umjesto zdravstva prioritet zakon o VO?!

Zašto je Vladi KS umjesto zdravstva prioritet zakon o VO?!

Svjedoci smo haosa koji vlada u zdravstvu KS. Nedavno stradala djevojčica, za čiju smrt još niko nije optužen, samo je posljednja u dugom nizu nevinih žrtava sistema zdravstva kojim upravlja Vlada KS. Uprkos skoro svakodnevnim žrtvama i skandalima, za Vladu KS nije prioritet zdravstveni sistem, nego donošenje novog zakonodavstva u oblasti visokog obrazovanja. Kako je to moguće?
Vrlo je jednostavan odgovor! Vladu KS ne zanimaju građani i njihovi interesi. U sadašnjem sastavu vlasti već je dovoljno onih koji su tu da bi ispunjavali zahtjeve političkih centara moći susjednih zemalja. A jedan od glavnih zahtjeva ovih centara moći je – uništavanje inteligencije u BiH, posebno društvene i humanističke misli koja je osnova svakog društva. Očigledno je da sa tim ciljem Vlada KS kao prioriet uzima novo zakonodavstvo u oblasti visokog obrazovanja, uprkos tome što su nesumnjivo najveći problemi u zdravstvenom sektoru.
Interes stranih centara moći, kao i političko-klerikalnih krugova u BiH jeste da se uništi društvena i humanistička misao i time obezglavi svaka građanska inicijativa. Naravno, u takvim okolnostima BiH kao država ne bi mogla preživjeti, a društvo koje bi preostalo od uništene države bilo bi svedeno na vjersku skupinu i etničke dominacije. U takvim okolnosti neprijatelji države BiH bi odnijeli potpunu pobjedu. Kako sada stvari izgledaju, Vlada KS, na čelu sa nesposobnim i prohrvatski orijentiranim Edinom Fortom u punom kapacitetu radi u tom pravcu.

About Ekran

Check Also

vukovicsdp-1

Aleksandar Vuković otvoreno, oštro i jasno!

Aleksandar Vuković, predsjednik banjalučke Gradske organizacije SDP-a BiH i sve istaknutiji bh političar jasnih građanskih …

Powered by keepvid themefull earn money