Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / U KS porast krađa vozila

U KS porast krađa vozila

Po riječima odgovornih u “sigurnom“ Sarajevu, u odnosu na isti period u prošloj godini, povećan je proj krađa vozila, i to za 57,8%! Eto, to kaže čak i statistika. Vjerovatno će to sve izgledati drugačije, kada statističari MUP-a KS, koji inače skoro ništa ne radi na suzbijanju kriminala, “obrade“ podatke i kažu nam kako je ovaj procenat zapravo samo prividan, a da u Sarajevu nema uopće krađa vozila.
Da stvar bude gora, prema zvaničnim izvještajima koji su se pojavili, sami građani su samoinicijativno vratili više vozila nego policija. Zaista tužna konstatacija. I sada će doći sudski kažnjavani portparol MUP-a KS da nam kaže da je Sarajevo siguran grad. Vjerovatno će reći i da građani sami nastavljaju da vraćaju vozila, jer to policija “nema kad da radi“ od naplaćivanja kazni za saobraćajne prekršaje od građana. Sve mogu reći iz policije, ali teško je u nešto od toga povjerovati.
To je i slika rada “stručnjaka“ Ismira Juska, kadra SBB-a koji kao neuspješan ministar MUP-a KS odlazi na poziciju ministra prometa i komunikacija. Možemo misliti na šta će nam ličiti “promet i komunikacje“ nakon njegovog ministrovanja, kada vidimo na šta liči sigurnosna situacija u Sarajevu poslije njegovog odlaska iz MUP-a. Nakon svega, mora se jasno reći da policija pod hitno mora biti reformisana i dovedena barem na minimalni nivo profesionalizma.

About Ekran

Check Also

preuzmi

Ko plaća Žarka Papića za njegova naklapanja

Nacionalistička farsa Milorada Dodika nije samo prilika za političke partnere da homogeniziraju svoje glasače i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money