Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Da li je Nerzuk Ćurak zaista toliko glup, ili glumi neznanje i glupost?!

Da li je Nerzuk Ćurak zaista toliko glup, ili glumi neznanje i glupost?!

Nerzuk Ćurak, profesor Fakulteta političkih nauka (FPN) koji se do sada kontinuirano isticao glupim izjavama i ubjedljivo postao autor najglupljeg naslova knjige (Filozofija zagrljaja), odavno je već u akademskim krugovima primjer neznalice i diletanta. Sama činjenica da se predstavlja kao ekspert za geopolitiku, a ne govori niti jedan svjetski jezik (možda ruski?!), dovoljno govori u prilog njegovom diletantizmu.
Ipak, pored toga, Ćurak se iz dana u dan trudi da potvrdi mišljenja da je on najglupaviji član akademske zajednice u BiH. Njegova posljednja izjava za jedan opskurni mediji u Crnoj Gori govori u prilog tome. “Znate upravo taj pokušaj kiprizacije u BIH zapravo traje, mi možemo kazati da u ovih dvadeset sedam godina od mirovnog ugovora do danas taj proces traje, zato što je tumačenje mirovnog sporazuma okrenuto”, kazao je Ćurak. Ćurak očigledno ne zna šta znači kriptizacija, što je njemu oduvijek bilo svojstveno, ali u ovom slučaju on upućuje na to da ne zna ni šta je godinama ranije govorio i za što se zalagao. Mirovni sporazum umjesto da bude sila integracije postao je sila dezintegracija, a međunarodni faktori nisu učinili ništa da to zaustave, zaključuje Ćurak. Istovremeno. Ćurak je bio jedan od najvećih zagovornika konsocijacije u BiH, čiji je pokušaj implementacije u BiH bio apsolutno najzločudniji pokušaj kvaziintelektualne elite da navuče ludačku košulju na bh društvo. Najjednostavnije rečeno, on se ogledao u tome da, nakon etničkog čišćenja u RS, uvede princip apsolutne autonomnosti srpskih nacionalista na područjima gdje su oni bili manjina. Ćurak je sudjelovao u njemu!
Sada se isti taj Ćurak pojavljuje, sve tresući glavom, kao neko ko govori o dezintegraciji BiH!? Pitanje je samo jedno: da li on stvarno ne zna šta je govorio ranije, ili sada “glumi budalu“?! Ako je u pitanju ono prvo, što je u njegovom slučaju vrlo moguće, odmah mu treba oduzeti nezasluženu titulu profesora univerziteta! Ako je u pitanju ovo drugo, što je takođe moguće, jasno je da je on dio jugo-ruskih nostalgičarskih politika koji bi od BiH pravili zemlju bratstva i jedinstva na područjima gdje postoji makar minimum demokracije, dok bi tamo gdje je izvršeno etničko čišćenje i uspostavljen aparthejd, tolerirali stanje koje postoji. Šta god da je u pitanju, Nerzuk Ćurak je ili glup ili politički neprijatelj ideje BiH kao države  svih njenih građana na cijelom prostoru!

About Ekran

Check Also

Helez odao počast žrtvama zločina u Grabovici – ovaj potez bi morali slijediti svi BH političari koji imaju časti!

Zukan Helez, ministar odbrane BiH, učinio je prvi dobar potez od kada je stupio na …