Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Gromoglasno ih najavili, a sada …

Gromoglasno ih najavili, a sada …

Gromoglasno najavljivani načelnici “trojke“ Hasan Tanović i, posebno, Srđan Mandić, nakon više od godinu dana mandata dokazali su se i potvrdili da su najveći neradnici na načelničkim pozicijama u historiji Sarajeva. Grad nikad nije izgledao prljavije i zapuštenije, a kulturni život, posebno u Općini Centar koju vodi Mandić, sveden je na nivo najgore provincije. Mandić i Tanović praktično podržavaju samo stranačke uhljebe i poslušnike, dok i dugogodišnje saradnje općina sa kulturnim, obrazovnim i znanstvenim organizacijama od dolaska neradničkog dvojca načelnika propadaju!
Za Mandića su svojevremeno pisani hvalospjevi a danas se vidi da on nije ništa drugo do ortodoksni neradnik, sklon prekomjernom i neumjesnom konzumiranju alkohola kojim derogira poziciju načelnika. Općina Centar nikad nije bila u gorem stanju, brojna naselja nemaju vodu i kanalizaciju, a o odvozu smeća je postalo degutantno i govoriti. Mandića, međutim, ne zanima to što se nekada najbolja bh općina pod njegovim vodstvom urušava.
Sa druge strane, Novo Sarajevo danas kao da i nema načelnika. Da nije besmislenog trošenja budžetskog novca na skupe automobile, za Hasana Tanovića nikada niko ne bi ni čuo. Novo Sarajevo je pretvoreno u “mrtvu spavaonicu“, u kojoj kulturni život više ne postoji. Tanovića to, međutim, uopće ne zanima.
Tanović i Mandić su uspjeli u kratkom vremenu od Sarajeva napraviti goru provinciju nego je to bilo čak i za vrijeme vladavine SDA i SBB. To nije bilo lako postići, ali je ovaj načelnički dvojac to uspio bez problema. Za očekivati je da pred Sarajevom stoji još gore vrijeme sa ovim načelnicima.

About Ekran

Check Also

Besramna Sabina Ćudić želi zatvoriti oči građanima BiH!

Sabina Ćudić je osudila pozivanje na pripremu za odbranu BiH koje je došlo iz SBiH. …