Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Skandal: Avdispahić hoće biti dekan PMF

Skandal: Avdispahić hoće biti dekan PMF

Propali nelegalni rektor UNSA Muharem Avdispahić, prema informacijama koje kruže Univerzitetom u Sarajevu, sprema se za kandidaturu na mjesto dekana Prirodnomatematičkog fakulteta. Nakon što je sa pozicije u Rektoratu UNSA uspio upropastiti sve što je mogao, Avdispahić se sada sprema za borbu za novu fotelju.

O kakvoj se potrebi za vlašću radi, zaista nemamo kompetencije da objašnjavamo. Po svemu sudeći ovakva želja za funkcijama teško da može biti objašnjena bez konsultacija sa kompetentnim stručnjacima iz oblasti medicine. Ukoliko bi Avdispahić i postao novim dekanom PMF, to bi samo po sebi bilo ravno prvorazrednom skandalu.

Podjetimo se, Muharem Avdispahić je jedini poznati profesor na UNSA koji nema objavljenu ni jednu jedinu knjigu! Samim tim, njegov izbor u zvanje profesora, kao i na sve druge funkcije, je ne samo nelegalan, nego bi, prema mišljenju pravnih eksperata koje smo konsultovali, morao biti predmet ozbiljne rasprave. Takvom kakav je, bilo je dopušteno razvaljivanje UNSA pune tri godine. Nakon što je propao na prošlim izborima za rektora, Avdispahić se sjetio da bi mogao biti dekan PMF. Drugim riječima: daj šta daš, važno je da sam funkcioner!

 

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *