Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zašto se ne gradi koridor 5c

Zašto se ne gradi koridor 5c

Direktor Euroasfalta u svom javnom istupu otvoreno kaže da je izgradnja autoputa stala. Ta obustava ima i posljedice po bh preduzeća koja su bila spremna angažovati se na nastavku gradnje koridora 5c. Sve to smo znali i ranije. Ono što ne znamo, odnosno što se pitamo jeste: zašto je zaustavljena gradnja autoputa?

Nema ni jedan razuman razlog za prestanak radova. Novac od raznih akciza za autoput se stalno prikuplja. Krediti su, navodno, dobijeni za nastavak gradnje. Poznato je da je autoput životno pitanje BiH i jedinstvena prilika za zapošljavanje većeg broja radnika iz naše zemlje. Zašto onda stoji gradnja?!

Nema drugog obrazloženja nego da vladajućoj oligarhiji ne odgovara spajanje sa zapadnim zemljama, odnosno EU. Putne komunikacije bi značile i izlazak BiH iz svojevrsne izolacije u kojoj se nalazi zahvaljujući isključivo svojim političarima. Kritičari postojeće vlasti prognoziraju: dok je SDA na vlasti neće biti gradnje autoputa! Da je to tako, uvjerili smo se u zadnjih godinu i po dana.

 

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *