Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / U SDA opijeni Erdoganovom pobjedom – činjenice govore da je Erdoganu važnija Srbija nego BiH i Bošnjaci!

U SDA opijeni Erdoganovom pobjedom – činjenice govore da je Erdoganu važnija Srbija nego BiH i Bošnjaci!

I dok u Sarajevu slave pobjedu Erdogana na predsjedničkim izborima u Turskoj, dok u SDA to vide maltene kao svoju pobjedu, zaboravlja se jedna činjenica – Turska u BiH investira nekoliko puta manje nego u Srbiju i u političkom području zastupa interese Srbije, a ne BiH i Bošnjaka. To je razumljivio, jer je Erdogan u Srbiji našao pouzdanog partnera. Međutim, nije razumljivo idolopoklonstvo koje u SDA gaje prema Erdoganu, koji gotovo ništa nije uradio za BiH!
Uzimajući u obzir i činjenicu da je Erdogan trenutno manje loša opcija za BiH, nego njegovi protivnici, i dalje ostaje neprihvatljivim toliko oduševljenje njegovom pobjedom u SDA. U cjelini gledajući, ovo je, vjerovatno, objašnjivo samo činjenicom da se bošnjačka politika uvijek vezuje za nekoga izvan BiH. U ovom slučaju radi se o Erdoganu. Ne shvataju u SDA i bošnjačkoj politici da svi izvan BiH imaju sasvim drugačije interese od onih koje imaju građani naše zemlje i da je svako vezivanje i služenje “vanjskim” politikama uvijek u konačnici na veliku štetu BiH! Da li će to ikada shvatiti, neizvjesno je!

About Ekran

Check Also

Besramna Sabina Ćudić želi zatvoriti oči građanima BiH!

Sabina Ćudić je osudila pozivanje na pripremu za odbranu BiH koje je došlo iz SBiH. …