Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Novi slučaj vršnjačkog nasilja

Novi slučaj vršnjačkog nasilja

Šta nakon novog slučaja vršnjačkog nasilja? Da li će policija opet slijegati ramenima, a glavna tužiteljica KS Dalida Burzić reći da nije bilo nasilja? Vjerovatno, da!

Nakon što je slučaj (samo)ubistva Mahira Rakovca uspješno zataškan bez objašnjavanja detalja i nakon što je očuh stradalog dječaka iznio nove informacije i govorio o dokazima o kojim, naravno, Dalida Burzić nije ništa govorila, pojavio se novi slučaj vršnjačkog nasilja. Očigledno, postratne elite u liku svojih potomaka pokazuju šta stvarno misle o građanima Sarajeva. A građani ih podržavaju na izborima?! Apsurdna perverzija!

Novi slučaj vršnjačkog nasilja, kao i mnogi drugi koji nisu prezentirani u javnosti, samo govore da je Sarajevo grad nasilja i da to nasilje podržavaju vladajuće strukture. To pokazuje nečinjenje Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih, ali i drugih institucija, u prvom redu Tužilaštva KS. Na skupu “Istina za Dženana“, održanom u znak protesta protiv nerada Tužilaštva u slučaju ubistva Dženana Memića, tražena je ostavka glavne tužiteljice. Da Dalida Burzić imalo drži do nekih stvari, bez sumnje bi i dala ostavku. Ovako, ona ostaje tu gdje je da bi istrage završavale bez optužnica. Kome treba takvo Tužilaštvo? Vjerovatno samo i jedino kriminalcima i njihovim političkim nalogodavcima.

Nemoguće je da se pojavljuje skoro identičan slučaj vršnjačkog nasilja, a da nije povezan sa prethodnim slučajevima. I nevjerovatno je da niko nije reagirao na tako nešto dok se nije informacija pojavila u medijima! Irfan Nefić, portparol MUP KS, inače vjerovatno jedini portparol policije koji je i sam sudski osuđivan, izjavio je da ima indicija o činjenju krivičnog djela. Dalida Burzić se još nije oglasila. Vjerovatno čeka protestni skup?

 

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *