Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Popularni Cvaja uništava sarajevske gimnazije

Popularni Cvaja uništava sarajevske gimnazije

Ne zna se šta je kod ministra obrazovanja Elvira Kazazovića, popularnog Cvaje, izraženije kao osobina njegovog “ministrovanja“: neznanje, nepoštenje ili nekultura. Ono što se dešava sa upisom gimnazijalaca u novu školsku godinu, govori u prilog posjedovanja svh ovih karakteristika. Popularni Cvaja je donio odluku da i ove godine u sarajevske gimnazije bude znatno manje upisanih prvih razreda, nego je bilo prije njegovog dolaska. Istovremeno, poplarni Cvaja je donio i odluku o otvranju još dvije privatne gimnazije, u kojima je odobrio više upisnih mjesta nego u javnim školama!

Nije li to još jedan u nizu dokaza da ministar obrazovanja radi u interesu privatnih obrazovnih institucija? Nije li to još jedan u nizu dokaza da bi Tužilaštvo KS, kada bi kojim slučajem radilo svoj posao, moralo preispitati rad Ministarstva? Nije li Cvajina arogantnost dokaz nedostatka i znanja i kulture, čime otvoreno ignorira primjedbe koje dolaze od zaposlenih u obrazovanju?

U Cvajinoj koncepciji obrazovanja izgleda škole treba da budu prodavnice jaja i mjesta za nezakonite radnje i ideološko obrazovanje. Jer drugačije ne možemo objasniti smanjenje upisa novih gimnazijalaca, ali ni tolerisanje nezakonitosti u školama, koje su svakim danom sve izraženije. Mi smo naveli primjer 5. gimnazije u kojoj je, izgleda, glavna aktivnost direktora Seje Šenderovića prodaja jaja. Ali i u Dobrinjskoj gimnaziji, prema infrmacijama koje imamo, koja je poznata po nacionalističkim stavovima dijela rukovodstva, izgleda da ima ne samo nezakonitosti, nego i mogućeg kriminala. Naravno, direktor ove škole Enver Ahmetspahić ovakve aktivnosti ne bi mogao provoditi bez popularnog Cvaje. Ekran je došao do dokumenata koji govore o tome i nakon provjere informacija i zaokruženja njihove potpunosti, objavićemo nevjerovatne radnje koje direktor Škole, uz pomoć popularnog Cvaje, kontinuirano radi.

Do tada se pitamo: dokle će Cvaja sarajevskoj djeci uskraćivati pravo na gimnazijsko obrazovanje? Ovaj instruktor ronjenja očigledno ne shvata značaj šireg obrazovanja, jer ga ni sam nema, pa želi od svih srednjoškolaca napraviti zanatske radnike?! Može se reći da je u ovom momentu najveća opasnost po obrazovanje u Sarajevu Elvir Kazazović, popularni Cvaja.

Da stvar nije završena samo u srednjim školama, pokazuju i informacije koje govore o smanjenju upisa na Univerzitetu u Sarajevu. Naravno, takvo smanjenje, treba li posebno naglašavati, ne postoji na privatnim univerzitetima. Kada se ima u vidu da je Cvaja vođenje osnovnog i srednjeg obrazovanja prepustio nelegalnim i sumnjivim sindikatima, onda se dolazi do zaključka da sadašnja Vlada KS, odnosno vladajuća SDA, želi definitivno uništiti obrazovanje u Sarajevu. Do sada su vrlo uspješni u tome, a kako možemo vdjeti prelaze u završnu fazu svog posla.

 

About Ekran

Check Also

Počinju i drugi shvatati: ovakvi kakvi su javni servisi u BiH ne trebaju građanima!

Nakon što su isplivale informacije o tome da BHRT1 sve svoje kapacitete daje na prijenos …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *