Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Konaković je Sarajlijama zavrtao vodu

Konaković je Sarajlijama zavrtao vodu

Predizborna kampanja je počela. Znači da je vrijeme bezgraničnog laganja! Isto tako, političke kampanje u BiH znače i potpunu bestidnost!
Nama se, na samom početku izborne kampanje, učinilo najbestidnijim to što je čuveni Elmedin Dino Konaković sa Vrela Bosne poručio građanima Sarajeva da će im vratiti nešto što im je uzeto. Ono što svi znamo da je Sarajlijama uzeto nakon smjene Konakovića jeste – redukcija vode! Čim je Konaković smijenjen, ukinute su redukcije. Konaković bi, valjda, da vrati ta vremena u kojim je zvrtao česme građanima Sarajeva. I to poručuje sa Vrela Bosne.
Kada bi BiH bila država prava, nadležna tužilaštva bi se pozabavila, između ostalih afera, Konakovićevom aferom redukcija vode! Kako je moguće da prije Konakovića, baš kao i neposredno nakon njega na položaju premijera KS, nema redukcija? Da ne bismo nagađali, time bi se moralo baviti Tužilaštvo KS. Jer ako je tačno da su redukcije bile na snazi zbog pravljenja ušteda u KJKP ViK, onda bi Konaković morao odgovarati  za iznurivanje Sarajlija.
Dok nadležni ne odgovore na ovo pitanje, ostaje činjenica da Konaković svoju kampanju počinje baš sa Vrela Bosne. Ne može biti jasnija poruka građanima: ako hoćete redukcije, glasajte za Konakovića!

About Ekran

Check Also

Režim “trojke” je rigidniji od režima SDA!

Danas u Sarajevu, pod režimom “trojke”, ima mnogo manje tolerancije nego je bilo u vrijeme …