Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Profesor Filozofskog fakulteta, gostovanjem na RTVFBiH, potvrdio pisanje Portala Ekran.ba

Profesor Filozofskog fakulteta, gostovanjem na RTVFBiH, potvrdio pisanje Portala Ekran.ba

Samir Arnautović, jedan od profesora sa Filozofskog fakulteta koji su doprinijeli „skidanju“ i ukazivanju na ludačku košulju koja se pokušala navući akademskoj zajednici, gostovanjem na Federalnoj televiziji, istakao je tri ključne, destruktivne tačke Nacrta Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo.

U uvodnom dijelu istaknuto je da osnovnu funkciju Univerziteta u Sarajevu treba da predstavlja područje koje zagovara i unaprijeđuje razvoj društva. Na tragu onoga što je i Portal Ekran.ba ukazivao da UNSA ne može i ne smije biti mjesto za zadovoljavanje sitnih ličnih interesa zaposlenika koji se daju kupiti kroz projekte za nekoliko hiljada i postati sudionici izrade antidržavnog akta kao ni bivših ministrica koje sve čine da zakon bude usvojen. Pri tom, kako ističe Arnautović, odbijajući dijalog sa profesorima Filozofskog fakulteta, koji se temelji isključivo na  argumentima, optužujući ih za nerad.
Arnautović je istakao da međunarodno priznati zbornik „Hegel und die Moderne“ objavljen kod najreprezentativnijeg izdavača u Berlinu, koji je nastao kao rezultat dugogodišnjeg rada Filozofskog društva Theoria koje je ujedno bilo organizator XXVIII Internacionalnog Hegelovog kongresa, svjetskog događaja, koji je Sarajevo, time i Bosnu i Hercegovinu predstavio na najvišem stupnju znanstvene i intelektualne vrijednosne skale, za Marjanovićevu privatnu paraministricu ne znači ništa! Omogućivši mladim studentima, koji su danas profesori i dio zajednice UNSA, razvijanje koje se kretalo u najvišim znanstvenim okvirima. Ali, kako takav zbornik, bez obzira na učešće najvećih živućih filozofa, nije rangiran u bazama koje se očituju u takmičenju citiranosti, takav svjetski događaj, prema marketing znanstvenici, nije relevantan, Ekran.ba iznosi to kao dokaz onoga što je  privatna ministrica paragenetičara pokazala kroz svoj dosadašnji „rad“ s ciljem podrivanje u same temelje bh društva i njegovo raspadanje na paramparčad marketinških trikova.

Mladi ljudi prema ovom i ovakvom Nacrtu Zakona VO KS, mogu napredovati samo ukoliko svakako odlučuju izdvojiti ogromne iznose kako bi finansirali svoje školovanje, ali kada se nalaze u toj mogućnosti, ministrica će im vrlo rado pomoći, usmjeravajući ih na privatne univerzitete na kojima se neće svaku godinu donositi novi zakoni koji će biti  neposredno usmjereni ka narušavanju egzistencije kako studenta kao pojedinca, tako i cjelokupnog bh društva. Jer je bio cilj bivše privatne ministrice Damira Marjanovića (zaposlenog na privatnom Internacionalnom Burch Univerzitetu i Institutu za antropologiju u Zagrebu) jasno je istaknut i podcrtan kroz zakon kao antidržavni akt protiv građana Bosne i Hercegovine.

No, nakon završenog gostovanja Samira Arnautovića, privatna marketing ministrica Melika Husić-Mehmedović, podnijela je neopozivu ostavku, kako je navela, zbog privatnih razloga. U svakom slučaju, portal Ekran.ba, kao i skoro cijela akademska zajednica, pozdravljaju ovu ostavku i zahtijevaju da se utvrdi odgovornost Marjanovićeve paraministrice za kaos koji je proizvela u visokom obrazovanju KS!

About Ekran

Check Also

Besramna Sabina Ćudić želi zatvoriti oči građanima BiH!

Sabina Ćudić je osudila pozivanje na pripremu za odbranu BiH koje je došlo iz SBiH. …