Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Preporuka građanima BiH da ne idu u Srbiju izraz je nemoći i nebrige “bošnjačke politike“ za građane BiH!

Preporuka građanima BiH da ne idu u Srbiju izraz je nemoći i nebrige “bošnjačke politike“ za građane BiH!

Preporukom građanima BiH da ne idu u Srbiju, Bisera Turković je zapravo pokazala najbjedniju nemoć i nesposobnost da radi posao na funkciji koje se dočepala. Reći da ne treba ići u Srbiju, a ne činiti ništa na normalizaciji odnosa, može samo neko koga ne zanimaju interesi građana BiH.
Očigledno, Bisera Turković ne može shvatiti da su brojni privrednici i djelatnici skoro svih zanimanja i oblasti razvili odnose u susjednim zemljama, kao što je i normalno. Takve odnose treba podržati, a ne preporučivati da se oni ukidaju. Da li će Turković, koja nije bila u stanju obezbijediti mirna putovanja građanima BiH u Srbiju onima kojima preporučuje da ne idu tamo, nadomjestiti štete koje iz takvih preporuka nastaju. Neće, naravno! Turković je sebe i svoju obitelj zbrinula stranačkim funkcijama na teret državnog budžeta i nju ne zanimaju statusi koje naši građani imaju u trećim zemljama. A ti statusi su, blago rečeno, bijedni!
Odgovornost za hapšenja bh državljana u Srbiji nesumnjivo snosi državna politika, posebno “bošnjačka politika“ koju nikada nisu ni zanimali državnički poslovi. Danas, kada se suočavamo sa činjenicom da su državljani BiH građani trećeg reda u svim zemljama svijeta, oni izlaze u javnost sa bestidnim i nedopustivim preporukama. Kada bi imala minimum morala, Turković bi sve svoje kapacitete (ako ih uopće ima) u mjeri u kojoj je to činila za članove svoje familije, uložila u rješavanje problema sa Srbijom, a potom bi podnijela ostavku. Budući da od svega toga nema ništa, ostaje da se konstatira da će bh državljani i dalje biti osobe bez statusa u svim destinacijama svijeta, ne samo u Srbiji, gdje su očigledno izloženi svirepim postupanjima.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …