Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Kriminalno: kako su rezultati sjednice UO UNSA Vlaisavljevićima poznati prije njenog održavanja?!

Kriminalno: kako su rezultati sjednice UO UNSA Vlaisavljevićima poznati prije njenog održavanja?!

Skandal Vlaisavljević dobija dimenzije u kojima se raskrivaju sve skrivene pozicije pojedinaca na UNSA. Neviđeni pritisak na pojedine članove Upravnog odbora UNSA (UO UNSA), pred današnje izjašnjavanje o nebuloznom Vlaisavljevićevom zahtjevu za produženje radnog odnosa, dobijaju istinske dimenzije krivičnog djela. Prema informacijama portala Ekran.ba, pojedinci bliski umreženju “visočkog lobija“ i SBB, navodno su vršili pritisak na neke članove UO UNSA da podrže Vlaisavljevićev nebulozni zahtjev, time degradirajući i ponižavajući skoro stotinu profesora Filozofskog fakulteta koji su isti zahtjev odbacili. Da stvar bude gora, UO UNSA uopće nije nadležan za rješavanje ovog pitanja koje spada u područje akademskog rada na univerzitetima. Zbog pritiska, prema nepotvrđenim informacijama, neki članovi UO razmišljaju da ne dođu na sjednicu.
Da su informacije koje portal Ekran.ba dobija pouzdane, potvrđuje i poznata uličarka Sanja Vlaisavljević, koja svojim objavama na društvenim mrežama i izjavama datim osobama iz njenog okruženja, ne samo da potvrđuje da joj je i prije održavanja sjednice poznat ishod glasanja, nego i da je ovo “njena pobjeda“! Imajući u vidu da je u rodbinskim vezama sa Kenanom Filipovićem upravo ova uličarka, a ne nasilni profesor, jasno je da njene objave treba razumjeti kao potpunu potvrdu da je UO UNSA već “prepariran“ da glasa za Vlaisavljevića. Jednako je razumljivo i da iza svega stoji njen rođak Kenan Filipović, generalni sekretar, koji je bez konkursa došao na poziciju sa koje danas djeluje destruktivno na Univerzitetu.
U svakom slučaju, činjenica da neko prije sjednice zna ishode glasanja, činjenica da se glasa o nečemu što je izvan nadležnosti UO, činjenica da je sve to pripremio neko ko je u rodbinskim odnosima sa onim koga se ova tačka tiče, a posebno činjenica da se na ovaj način Ugu Vlaisavljeviću želi omogućiti sticanje protivpravne imovinske koristi u iznosu cirka 80 000 KM, dovoljno govori da se ovdje nesumnjivo radi o kriminalnim radnjama, koje će, vjerovatno, u budućnosti dovesti do krivičnih istraga nadležnih institucija. U svakom slučaju, pod punom odgovornošću, danas su na potezu članovi UO UNSA, koji se praktično, stvarno ne izjašnjavaju o nekom zahtjevu o produženju radnog odnosa, nego o podršci politikama koje zastupa Ugo Vlaisavljević, čiji je zahtjev nakon tri puta rečenog NE od strane profesora Filozofskog fakulteta, više nego neosnovan, moglo bi se reći skaradan! Vlaisavljevićima je, očigledno zahvaljujući Kenanu Filipoviću, a to dokazuju izjave njegove rodice, poznat ishod današnjeg glasanja! Ostaje da isti bude poznat i javnosti!
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Bogičević: za svaku državu je obrazovanje najvažnije!

Bogić Bogičević je govorio za medije u povodu Dana državnosti. Tom prilikom je rekao nešto …