Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Novi tužilački zločin u KS?!

Novi tužilački zločin u KS?!

Adnan Hadžagić (36) iz Sarajeva stradao je krajem jula prošle godine. Sve se odvijalo 25 minuta iza ponoći, kada je policija nakon potjere za vozilom savladala Hadžagića koji je umro na mjestu događaja. U policijskom izvještaju je navedeno da je preminuo nakon pada sa zida visine dva metra – ali iznad ovog slučaja stoji mnogo upitnika, nelogičnosti i oprečnih mišljenja. Dvije obdukcije potvrdile su da je Hadžagić preminuo od posljedica premlaćivanja i udaraca tupim predmetom ili predmetima.

Hatidža Hadžagić, majka stradalog Adnana i Senad Pećanin, advokat porodice iznijeli su u javnost svoje sumnje u regularnost kompletnog procesa pred Tužilaštvom Kantona Sarajevo. Pećanin je rekao da Hadžagić nije bio vozač automobila kojeg je policija zaustavljala, te da nije bježao sa mjesta događaja i da nije pružao nikakav otpor policiji. On tvrdi da je policijski izvještaj lažan! “Policijski izvještaj je lažan. Nakon dvije obdukcije, vještaci su utvrdili da je umro od posljedica teškog premlaćivanja. Od tada je prošlo više od 10 mjeseci. Nakon više podnesaka i razgovora sa glavnom tužiteljicom Sabinom Sarajlijom i tužiteljicom koja radi na slučaju Željkom Tomić – stoji sve u mjestu“ – izjavio je Pećanin.

Porodica i advokat nemaju informaciju da postoje osumnjičeni u slučaju, optužnica nema, nema suđenja. “Tužilaštvo KS opstruira istragu i pokušava sakriti počinitelje ovog djela“ – rekao je Pećanin i dodao: “Počinioci krivičnog djela sa smrtnom posljedicom se skrivaju. Glavna tužiteljica i tužiteljica u postupku čine krivično djelo.“

Hatidža Hadžagić, Adnanova majka, posumnjala je da je nešto drugo posrijedi kada je vidjela tijelo svoga sina. Da bi vidjela svog sina – morala je proći brojne mučne situacije. “Došla je policija kući, rekli su mi da mi je sin teško ranjen i da ga možda neću zateći živog. Došla sam na KCUS, tamo su mi rekli da je KUM u Općoj bolnici. Zvala sam policiju, Hitnu pomoć, rekli su mi da nemaju informacija. Vratila sam se na Klinički centar, da idem u mrtvačnicu. Muž mi je rekao da nije tamo. Opet sam zvala policiju, kažu mu da ništa nije bilo, Hitna je rekla da ne zna ništa“ – navela je Hadžagić. “Naišlo je policijsko auto. Stala sam pred njega i pitala ih: Gdje je Hadžagić Adnan. To mi je sin. Samo znam da se osoba za volanom okrenula i rekla: ‘Šutite, nijedne’. Ne znam ko je bio iza na sjedištu“ – ispričala je Hadžagić.

Oni su joj potom rekli da će joj policija sve javiti. A kada je zvala ponovo – rečeno joj je: “Gospođo, koliko puta zovete, zar ne znate da vam je sin preminuo. Vi bi trebali znati gdje je.“ Potom je nazvala prosekturu Bare, odakle su joj potvrdili da se tijelo njenog sina nalazi tamo. “Kada sam došla tu, čovjek mi je rekao da ne diram ništa. Ja sam otvorila onu vreću i vidjela dijete. Napravila sam fotografije i tražila obdukciju. Oni su mene zvali i rekli da mogu preuzeti tijelo zbog dženaze. Ja sam rekla da hoću obdukciju. Doktor Hamza Žujo je uradio obdukciju, a kada me nazvao – rekao je – ‘nema skoka, nema pada'”, ispričala je potresena majka Adnana Hadžagića.

Ukoliko su navodi gospođe Hažagić tačni, očigledno je da se radi o zataškanom ubojstvu, baš kao i u slučaju Dženana Memića. U tom slučaju, može se konstatirati samo da je u pitanju novi tužilački zločin u KS. Šta je tačno, vjerovatno će biti jasnije u skorijem periodu.

About Ekran

Check Also

Lubenica po običaju – drsko i glupo!

Nermin Nikšić, popularni Lubenica, oktroirani premijer i predsjednik SDP BiH, pohvalio se da je razgovarao …