Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Sarajevska koalicija izdaje građanstva i ljevice

Sarajevska koalicija izdaje građanstva i ljevice

Sarajevska koalicija NS, SDP, NiP i NL, samo je nova potvrda potpunog posrnuća tzv. građanskih stranaka. Koaliranje SDP i NS sa ultra klerikalnom i nacionalističkom NiP i NL, strankom privatnih interesa, pokazuje da dvije preostale građanske stranke nemaju ni ideja ni aktivnosti koje bi ih predstavile kao takve.
NS je nesumnjivo stranka koja je do sada jedina opravdala (donekle) opravdala očekivanja građana koji su glasali za nju. Koaliranjem sa NiP, NS se predstavlja kao politička organizacija koja je ipak spremna ući u odnose sa nacionalistima i klerikalistima. Takva koalicija je, bez sumnje, iznevjeravanje ideje građanskog djelovanja i političkog organiziranja. Koliko će ovakvo opredjeljenje popraviti položaj NS, ostaje da se vidi, ali ne sluti na dobro.
Sa druge strane SDP je odavno već iznevjerio sva očekivanja. Posljednji sukobi i raskoli samo su posljedica starih raskola i borbi za moć unutar stranke. Od SDP, kako sada stvari stoje, ne treba očekivati ništa! Zato ulazak u koaliciju sa NiP ne samo da je iznevjeravanje građanske političke orjentacije (što je SDP stalno činio zarad interesa pojedinaca i grupa), nego i dokaz nemoći i potpune bezidejnosti u političkom djelovanju.

About Ekran

Check Also

Ko je pozvao Dodika da govori na otvaranju Arnaudije?!

Pozvati Milorada Dodika da govori na otvaranju džamije Arnaudija u Banja Luci, izraz je nedostatka …